Mit hozzak magammal az első konzultációra?

Kérjük, minden esetben hozza magával korábbi orvosi papírjait, leleteit, röntgen és mágneses rezonancia felvételeit. Röntgen felvételt külön nem érdemes csináltatnia, mert a a megfelelő – irányú és terheléses – felvételeket kezelőorvosa rendelőnkben fogja elvégeztetni.
Minden, az Ön egészségi állapotára vonatkozó információ hasznos lehet. Fontos tudnunk, milyen gyógyszereket szed, milyen allergiái ismertek, jelenleg milyen egyéb egészségügyi problémái vannak.
Alsó végtagi panaszok esetén kényelmi szempontok miatt előnyös a bővebb szárú nadrág, hölgyeknek esetleg szoknya.

 Mennyi ideig tart a vizsgálat?

Mozgásszervi első vizsgálat 15 perc, kontroll vizsgálat 10 perc. Ezen idő alatt egy testtáj vizsgálatára van lehetőség, amennyiben több panaszos testrészt szeretne megmutatni, kérjük ennek megfelelően több időpontot foglaljon.

 Tudnak MR-t csinálni?

MR vizsgálat elvégzésére sajnos rendelőnkben jelenleg még nincs lehetőség, de betegeink részére partnereinkkel rövid időn belül tudunk időpontot szervezni.

Hol tudok MR-t csináltatni?

Az országban több állami és magán üzemeltetésű készülék működik. A társadalombiztosítás által finanszírozott MR-be állami kórházi vagy szakrendelői beutaló szükséges. A magán MR-hez beutaló nem szükséges, jelenleg átlagosan 30.000 Ft körüli összegbe kerül egy vizsgálatot.

 Szükséges-e friss MR-t csináltatni, ha kb. ¾ éve készült?

Erre nincs általánosan elfogadható válasz, de amennyiben az MR óta állapotában nem következett be jelentős változás – pl. ismételt sérülés-, akkor a legtöbb esetben nem.

Tudnak-e UH-t csinálni?

Mozgásszervi UH vizsgálatra, mint az ortopéd vizsgálat kiegészítője, van lehetőség. Külön ultrahang szakrendelésünk jelenleg nincs.

Tudnak-e RTG-t csinálni?

Igen, a képeket leletezés nélkül CD-n kiadjuk a betegeinknek. Radiológiai leletezést külön kérés esetén biztosítunk.

Mennyibe fog kerülni a RTG felvétel?

Egy felvétel ára átvilágításonként 4000 Ft, a diagnózis felállításához általában 2, legfeljebb 3 felvételre lehet szükség.

Van-e lehetőség egészségpénztári kártyával való fizetésre?

Jelenleg nincs. A betegek a kért egészségpénztár felé kiállított számla ellenértékét utólag fogják megkapni.

Van-e lehetőség egészségpénztári számla kiállítására?

Természetesen, a legtöbb egészségpénztárral szerződésben állunk.

Szokott csúszás lenni?

Mint minden egészségügyi intézményben ez esetenként nálunk is elkerülhetetlen, de nem jellemző.

Ha ez magánrendelés, miért kérik el a TAJ számom?

Orvosaink jogosultak az Ön részére magánrendelőben is TB által támogatott gyógyszereket, gyógyászati segédeszközöket felírni, a vények kiállításához szükség van a TAJ számra.

Tudnak-e sportorvosi igazolást kiállítani?

Jelenleg sajnos versenyzési engedély kiállítására nem vagyunk jogosultak.

Van egy 4/5/11…éves gyermekem, melyik orvosukhoz hozzam el?

Több orvosunk is foglalkozik gyermekekkel. Újszülöttek, kisgyermekek ortopédiai szűrésével elsősorban dr. Varga Marcell foglalkozik.

Nem érem el Önöket telefonon, mit csináljak?

Kérjük, figyelmesen olvassa el honlapunkon a bejelentkezés lehetséges időtartamát. Amennyiben a nagyszámú hívás miatt tartósan foglalt vonalunk, kérjük, írjon sms-t vagy e-mailt, hogy diszpécser kollégánk fel tudja Önnel venni a kapcsolatot.

        Telefon / SMS +36 30/408-1265    e-mail: info@pasamed.com

Milyen porcépítőt javasolnak?

Többféle lehetőség van, kúraszerűen alkalmazott (3-5 alkalom), vagy egyszeri lehetőség is. Ezt az Ön orvosa, ill. az Ön ízületének állapota fogja eldönteni.

Milyen injekciót használnak?

Különféle „Porcépítő” – Hyaluronsavat tartalmazó, sokkal ritkábban szteroid injekciókat alkalmazunk.

Hol tudom beszerezni az injekciót?

A kezeléshez szükséges injekciók rendelkezésre állnak a rendelőben, ezek ára honlapunkon megtalálható.

Tudok-e az injekció beadása után vezetni?

Egészen kevés kivétellel igen, amennyiben lehetősége van, érkezzen kísérővel, aki szükség esetén gépkocsiját haza fogja vezetni.

Lehet e-mailben kérdésem a doktor úrhoz?

A leveleket info@pasamed.com címre adminisztrátorunknak kell címezni, amennyiben valóban tisztán orvosi kérdésről van szó, ezt illetékes orvosaink részére továbbítani fogja.

Milyen gyógytorna szükséges és meddig?

Ez minden esetben az Ön sérülésétől függ, legtöbbször minimum 3-5 alkalom, komolyabb műtétek után fél év tornára is szükség lehet, de vannak, akik akár évek óta is rendszeresen tornáznak, pl. gerincpanaszaik megelőzése céljából. A gyakoriság és időtartam a gyógytornászok és a kezelőorvos javaslata alapján alakul.

A háziorvosomat megkérdeztem, hogy kaphatok-e utazás költségtérítést, de azt mondta, hogy ő nem írhat nekem, ezt a kezelőorvosnak kell megírnia. Ebben kérném a segítségét, hogy van-e erre lehetőség, hogy kapjak?

Jelenleg utazási költségtérítés csak az állami egészségügy keretein belül adható.

Scroll to Top