A műtét előtti teendők miatt mikor kell gyógytornásszal találkoznom?

Alapvetően érdemes gyógytornászainkat műtét előtt torna céljából felkeresni, a műtét előtti felkészítés jelentősen megkönnyítheti a rehabilitáció első napjait/heteit.

Ha magán úton járok gyógytornára, mindegy, hogy kihez? Mindenki egyaránt tudja, hogy mit kell megtanítani?

A sportsebészetben nagyon fontos a „csapatmunka”, vagyis a szoros egyeztetés és visszajelzés a gyógytornászoktól, éppen ezért javasoljuk, hogy a rehabilitáció céljából a PASAMED tapasztalt gyógytornászait vegyék igénybe. Amennyiben Ön földrajzilag messze lakik, vagy anyagilag megterhelőnek tűnik, akkor is javasolt, hogy gyógytornászainkat, ha ritkábban is (pl. 2-3 hetente 1 alkalommal) keressék fel, a rehabilitáció alapvető ritmusát ők irányítsák, és a köztes időben vegyenek igénybe egyéb gyógytornász segítséget.

Ha tudnak ajánlani gyógytornászt, mennyiért, és hol tart foglalkozásokat?

A PASAMED gyógytornászait ajánljuk, áraik a honlapunkon találhatóak.

A gyógytornász a kórház útján lesz a személyez kijelölve (OEP finanszírozással), vagy magánúton kell megoldanom?

Gyógytornászaink a PASAMED orvosai által kezelt és operált kórképek legkiválóbb rehabilitációs szakemberei közé tartoznak, tudásuk és tapasztalatuk garantált. Az egyéni, vagy kiscsoportos torna a megfelelő minőséget biztosítja. Magánrendelőből állami kórházba/rendelőbe utalásra jelenleg nincs lehetőség.

Lehet-e mankót bérelni, hogy megtanuljam használni?

Mankó bérléssel nem foglalkozunk, de orvosaink felírják, jelenlegi térítési díja kb. 1000 Ft. Kipróbálásra rendelőnkben mindig van néhány mankó.

Lehetséges-e gyorsítani a rehabilitációt gyakoribb tornákkal?

Ez minden esetben a kezelt kórképtől és az Ön aktuális állapotától függ, de bizonyos esetekben és bizonyos sérülések után igen.

Scroll to Top