Dr. Szeberin Zoltán

 

Szeberin Pasamed portré 2016Dr. Szeberin Zoltán vagyok, 1964-ben születtem Budapesten.

A Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán 1989-ben szereztem diplomát.

Az egyetem III. Sebészeti Klinikáján kezdtem dolgozni általános sebészként, a hasi sebészeti műtétek mellett hasi ultrahangvizsgálatokat végeztem, tapasztalatot szereztem a gyomor- és béltükrözésben, a laparoszkópos sebészetben. Két évet a New York állambeli Long Island Jewish Medical Centerben dolgoztam sebész rezidensként. A sebészeti szakvizsgát az érsebészeti szakvizsga követte 1997-ben, majd 1999 óta az egyetem Érsebészeti Klinikáján dolgozom, ahol jelenleg profilvezető docens vagyok.

Több ezer műtét tapasztalatával évek óta aktív részt vészt veszek az orvostanhallgatók oktatásában, illetve a szakorvos jelöltek képzésében. Magyar és nemzetközi továbbképző tanfolyamokon előadóként rendszeresen szerepelek.

Kutatási szakterületem az érszűkület és érelmeszesedés kialakulásának vizsgálata, 2011-ben szereztem meg PhD fokozatomat. Cikkeim összesített impakt faktora 47,55. Hetven cikkben vagyok első vagy társzerző, két szakkönyv fejezet mellett 193 hazai és nemzetközi előadásban szerepeltem szerzőként.

Sebészeti és érsebészeti tanulmányútjaim során az alábbi helyeken jártam: 1994-New York, laparoszkópos sebészet; 1996-Mayo Clinic, Rochester, Minnesota, érsebészet;  1999-Saitama Medical School, Japán, sebészet, érsebészet; 2003-Szegedi Orvostudományi Egyetem, mikrosebészeti érvarratok; 2007, 2011-Budapest, European School of Interventional Radiology, alapszintű és haladó vaszkuláris intervenciós kurzus, 2015-Lille, stentgraft tanfolyam.

Az Angiológiai és Érsebészeti Társaság főtitkárának 2015-ben választottak, a Magyar Sebész Társaság és az Érsebészeti Szakmai Kollégium tagja vagyok. 2012-től képviselem hazánkat az Európai Unió Érsebészeti Szekciójában, az európai érsebész szakvizsgán vizsgáztatok 2014-től.

Felsőfokú angol nyelvvizsgám van, szabad időmben rendszeresen sportolok.

1992 óta vagyok nős, három gyermekem van.

Az érbetegségek minden területével foglalkozom beleértve a verőerek és visszerek gyógyszeres és sebészi kezelését, illetve az érbetegségek megelőzését és életmód tanácsadást.

Fő érdeklődési területem a verőerek tágulatainak (aneurizmák) sebészi kezelése katéteres és nyitott műtéttel.

 

Scroll to Top