2008-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán „summa cum laude” minősítéssel. Az egyetemi évek alatt kezdett kibontakozni a kézsebészet és a sportorvoslás iránt érdeklődésem. 2005-től kezdtem önkéntes segítői munkát vállalni az Országos Sportegészségügyi Intézet Sportsebészeti Osztályán, 2010-től 2017 júniusig dolgoztam a Sportsebészeti Osztályon főállásban. 2017 júliustól a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikán dolgozom.

2014-ben ortopédia-traumatológia szakvizsgát, 2017-ben sportorvostan szakvizsgát, 2019-ben kézsebészet szakvizsgát szereztem.

Külföldi tanulmányúton vettem részt 2006-ban Barcelonában a Kaplan Institut-ban Marc Garcia-Eliasnál, aki elmélyítette a csuklósérülések, csukló-instabilitások iránti érdeklődésemet.

2009-ben Leonardo ösztöndíjasként 2 hónapot tölthettem a madridi Hospital San Rafaelben, majd 2010-ben a Magyar Artroszkópos Társaság ösztöndíjával az olaszországi Sassuoloban vehettem részt az ottani artroszkópos osztály munkájában. 2013-ban az Európai Kézsebészeti Társaság ösztöndíjával (FESSH ösztöndíj) Santanderben tanulhattam a jelen kor egyik legkiválóbb csukló artroszkópos szakemberétől, Francisco del Pinaltól.

Fő érdeklődési területem a csukló és kéz instabilitásos kórképei, a TFCC sérülések, a túlterheléses sportártalmak korszerű kezelése; amennyiben lehetséges, minimál invazív módszerrel. Az Országos Sportegészségügyi Intézetben lehetőségem volt egy olyan közegben tanulni, ahol a sérült sportolók sportba való visszatérésének segítése a fő cél, teljes gyógyulás mellett, a lehető legrövidebb idő alatt.

Fő tevékenységi köröm a csukló sebészete, csukló sérülések – csonttörések, szalag sérülések, TFCC sérülések artroszkópos ellátása; csukló instabilitások, sajkacsont törés és álízület, rossz helyzetben gyógyult törések korrekciója; a kéz ízületeinek kopásából eredő degeneratív elváltozások kezelése; a kéz jóindulatú- (pl. ciszták, ganglionok) és rosszindulatú lágyrész és csontdaganatainak ellátása; csukló- és könyöktáji alagút szindrómák gyógyítása.

2017-től a Magyar Női Röplabda Válogatott mellett látok el keretorvosi feladatokat, ezt megelőzően a Magyar Vízilabda Szövetség női utánpótlás válogatottjainál láttam el rendszeresen orvosi feladatokat. A 2010-es IBSA World Games, a 2012-es szentendrei mezeifutó EB, 2013-as budapesti Judo EB, a 2014-es budapesti Judo Grad Prix orvosi stábjának tagja voltam.

Tagja vagyok a Magyar Ortopéd Társaságnak, a Magyar Artroszkópos Társaságnak, a Magyar Sportorvos Társasának és az Európai Csuklóartroszkópos Társaságnak (EWAS), ezen kívül vezetőségi tag vagyok a Magyar Kézsebész Társaságban. Az ESSKA (European Society of Sports Traumatology, Knee Surgery & Arthroscopy) Elbow and Wrist bizottságának tagja vagyok. Rendszeresen részt veszek ezen társaságok kongresszusain hallgatóként és előadóként egyaránt.

Középfokú angol és spanyol, illetve alapfokú francia nyelvtudásom van. 2015-ben Egészségtudományi Szakfordító és Tolmács szakon szereztem másoddiplomámat a Semmelweis Egyetemen.

Dr. Szakács Noémi Szakmai önéletrajz

Scroll to Top