takacs_judit_pasamed-11995-ben diplomáztam a Hajnal Imre Egészségtudományi Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Gyógytornász Szakán kiváló eredménnyel. Mellette elvégeztem a Testnevelési Egyetem Úszásoktatói képzését.

  1. szeptember 1-én kaptam állást az Országos Sportegészségügyi Intézetben, ahol 21 évig dolgoztam.

1997-2000, illetve GYES-ről visszatérve, 2008-tól vezető-helyettes gyógytornásza voltam a kórháznak. 2000-ben munkám elismeréseképpen főigazgatói dicséretben részesültem.

 Két serdülőkorú gyermekem van.

Rendszeresen részt veszek a Magyar Sportorvos Társaság, a Magyar Artroszkópos Társaság, a Magyar Gyógytornász Társaság, és a Magyar Ortopédiai-Traumatológiai Társaság kongresszusain. Számos előadást tartottam a sportsérülések utókezelése témában.

Elvégeztem a McKenzie tanfolyam „A” kurzusát, a fixációs tape tanfolyamot, a BTL szervezésében a lökéshullám-terápia tanfolyamot, valamint a Thera-Team által szervezett funkcionális mozgásvizsgálat tanfolyamot.

Részt vettem a keresztszalag-pótlás utáni rehabilitáció, valamint dr. Halasi Tamással együtt a percutan Achilles ínvarrat műtét utáni rehabilitáció protokolljának kidolgozásában.

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Gyógytornász Szakról érkező harmad -, negyedéves hallgatók gyakorlati képzésében vettem részt. Külső konzulens voltam számos hallgató, sportrehabilitáció témában írt szakdolgozatában.

Tagja vagyok a Magyar Gyógytornász Társaságnak, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarának és a Magyar Sportorvos Társaságnak.     

 

Szakmai érdeklődési területek, profilok:

  • sportsérülések, sportsebészeti műtétek utáni rehabilitáció
  • porckopásos panaszok, túlterheléses ínfájdalmak, törések, szalagszakadások konzervatív kezelése
  • gerinc degeneratív problémáinak terápiája
  • tartásjavítás
  • proprioceptív tréning
  • sportra felkészítés
  • kondícionálás