Toman világosabbanDr. Toman József vagyok. 1977-ben születtem Budapesten. 1995-ben végeztem a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban, 2001-ben szereztem diplomát a Semmelweis Egyetemen. Tagja voltam a Szent Ignác Szakkollégiumnak.

2001 óta dolgozom az Országos Sportegészségügyi Intézet Sportsebészeti Osztályán. 2008-ban szakvizsgáztam ortopédia-traumatológiából. Főbb érdeklődési területeim a térdízület sportsérülései, azok artroszkópos ellátása, az alsó végtagi túlterheléses sportártalmak, a degeneratív térdízületi elváltozások.
Szakmai gyakorlaton jártam az írországi Nenagh Saint Joseph Hospital-ban, a NOB szervezésében az izraeli Maale Hachamisha-ban, Salzburgban, a Weill-Cornell Bone&Joint szemináriumán.
Keretorvosként és az orvosi stáb tagjaként dolgoztam a női-, és a férfi kézilabda válogatott mellett, a Vasas és a Kispest-Honvéd labdarúgó csapatoknál, a Magyar Futball Akadémián és a magyar kajak-kenu válogatottnál.
Tanítottam anatómiát a Budapest Kortárstánc Főiskolán, a Fitness Akadémián, a Nemzetközi Kézilabda Edzőképző Központban és a doppingellenes tanácsadó képzésben, valamint sportsérülések és megelőzésük témakörben a Semmelweis Egyetem Testneveléstudományi Karán.
Tagja vagyok a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség orvosi- és antidopping bizottságának.
Angol, német és latin nyelvből van középfokú nyelvvizsgám.
2003. óta vagyok nős, feleségem ügyvéd, három kisgyermekünk van.

Dr. Toman József szakmai önéletrajz