halasiDr. Halasi Tamás vagyok. 1955-ben születtem Budapesten.

1980-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán.

1985-ben Sportorvostanból, 1988-ban Sebészetből, 1992-ben Ortopédiából szereztem szakképesítést.

26 éve foglalkozom mozgásszervi sérülések és betegségek ellátásával.

1980 óta dolgozom az Országos Sportegészségügyi Intézetben a Sportsebészeti Osztályon, jelenleg főorvosi beosztásban.

Évente közel négyszáz műtétet végzek, ezek legnagyobb részét artroszkóposan illetve modern, minimálisan invazív technikával. A térdízületi beavatkozások mellett speciális szakterületem a bokatáji lágyrészsérülések kezelése.

Elsőként végeztem hazánkban percutan (feltárás nélküli) Achilles-ín varratot 1994-ben.

26 éve végzek sportorvosi tevékenységet. Korábban az asztalitenisz, jelenleg a férfi és női tornász válogatott keret orvosa vagyok. Az orvosi csoport tagjaként részt vettem a Sidney-i, az Athéni és a Pekingi Olimpián. 1997 óta a Heim Pál Gyermekkórház artroszkópos konzulense vagyok.

Középfokú angol és alapfokú német nyelvismerettel rendelkezem, 1997-ben Párizsban jártam tanulmányúton.

A Magyar Artroszkópos Társaság és a Magyar Sportorvos Társaság Vezetőségi tagja, a Sportegészségügyi Szakmai Kollégium és a Magyar Olimpiai Bizottság Orvosi Bizottságának tagja, valamint az Európai Térdsebészeti, Sporttraumatológiai és Artroszkópos Társaság (ESSKA) hazai képviselője vagyok.

Közleményeim száma 15, egy tankönyvfejezet szerzője, 36 további közlemény társszerzője vagyok. 46 tudományos elődadás mellett 88 előadás társszerzője voltam.

2004-ben PhD.tudományos minősítést szereztem. Az Országos Sportegészségügyi Intézet oktatási, továbbképzési és részben tudományos munkájának vezetője vagyok.

Rendszeresen foglalkozom orvosok, orvostanhallgatók, gyógytornászok, valamint más egészségügyi és sportszakemberek oktatásával.

Dr. Halasi Tamás Szakmai önéletrajz