dr szakacs noemiDr. Szakács Noémi vagyok. 2008-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán „summa cum laude” minősítéssel.Az egyetemi évek alatt kezdett kibontakozni a sportorvoslás és a kézsebészet iránt érdeklődésem. 2005-től kezdtem önkéntes segítői munkát vállalni az Országos Sportegészségügyi Intézet Sportsebészeti Osztályán, 2010-től dolgozom a Sportsebészeti Osztályon főállásban.
2014-ben ortopédia-traumatológia szakvizsgát szereztem.
Külföldi tanulmányúton vettem részt 2006-ban Barcelonában a Kaplan Institut-ban Marc Garcia-Eliasnál, aki elmélyítette a csuklósérülések, csukló-instabilitások iránti érdeklődésemet.
2009-ben Leonardo ösztöndíjasként 2 hónapot tölthettem a madridi Hospital San Rafaelben, majd 2010-ben a Magyar Artroszkópos Társaság ösztöndíjával az olaszországi Sassuoloban vehettem részt az ottani artroszkópos osztály munkájában. 2013-ban az Európai Kézsebészeti Társaság ösztöndíjával (FESSH ösztöndíj) Santanderben tanulhattam a jelen kor egyik legkiválóbb csukló artroszkópos szakemberétől, Francisco del Pinaltól.
Fő érdeklődési területem a csukló és kéz sérülései, a túlterheléses sportártalmak korszerű kezelése; amennyiben lehetséges, minimál invazív módszerrel. Az Országos Sportegészségügyi Intézetben lehetőségem volt egy olyan közegben tanulni, ahol a sérült sportolók sportba való visszatérésének segítése a fő cél, teljes gyógyulás mellett, a lehető legrövidebb idő alatt.
A Magyar Vízilabda Szövetség női utánpótlás válogatottjainál látok el rendszeresen orvosi feladatokat, ezen kívül lehetőségem volt alkalomszerűen a női röplabda válogatottnál, a férfi rögbi válogatottnál, a Budapesti Honvéd FC labdarúgó csapatánál csapatorvosi feladatokat ellátni. A 2010-es IBSA World Games, a 2012-es szentendrei mezeifutó EB, 2013-as budapesti Judo EB, a 2014-es budapesti Judo Grad Prix orvosi stábjának tagja voltam.
Tagja vagyok a Magyar Ortopéd Társaságnak, a Magyar Kézsebész Társasságnak, a Magyar Artroszkópos Társaságnak, a Magyar Sportorvos Társasának és az Európai Csuklóartroszkópos Társaságnak (EWAS). Rendszeresen részt veszek ezen társaságok kongresszusain hallgatóként és előadóként egyaránt.
Középfokú angol és spanyol, illetve alapfokú francia nyelvtudásom van. 2015-ben Egészségtudományi Szakfordító és Tolmács szakon szereztem másoddiplomámat a Semmelweis Egyetemen.

Dr. Szakács Noémi Szakmai önéletrajz