pavlikDr. Pavlik Attila vagyok, 1964.12.22-én, Budapesten születtem.

1990-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. 1995-ben ortopédiából, majd 1999-ben sportorvostanból szereztem szakképesítést. 16 éve foglalkozom mozgásszervi sérülések és betegségek ellátásával.
1990 óta dolgozom az Országos Sportegészségügyi Intézetben a Sportsebészeti Osztályon. Évente közel háromszáz műtétet végzek, ezek legnagyobb részét artroszkóposan illetve modern, minimálisan invazív technikával. A térdízületi beavatkozások mellett speciális szakterületem a vállízületi sérülések kezelése.

Tanulmányaim során több alkalommal vettem részt külföldi ösztöndíjakon, melyek közül a jelentősebbek: 2001-ben 6 hónapot töltöttem a Melbourni Monash University váll és könyöksebészeti ösztöndíjasaként Ausztráliában és Magyarországról elsőként elnyertem az ESSKA WPOA 4 hetes ösztöndíját, melyet Ázsiában töltöttem el 2004-ben.

16 éve végzek sportorvosi tevékenységet. Korábban az FTC férfi kézilabda csapat, majd jelenleg az asztalitenisz, a női kézilabda válogatott és az FTC női kézilabda csapat orvosa vagyok. Az orvosi csoport tagjaként részt vettem az Athéni és a Pekingi Olimpián, a Párizsi és a Lignanoi Ifjúsági Olimpiai Fesztiválokon. A Magyar Artroszkópos Társaság és a Magyar Sportorvos Társaság Vezetőségi tagja, valamint az Európai Térdsebészeti, Sporttraumatológiai és Artroszkópos Társaság (ESSKA), az Európia Váll és Könyöksebészeti Társaság (ESSSE) és a Magyar Ortopéd Társaság tagja vagyok.

Az Országos Sportegészségügyi Intézet tudományos bizottságának tagja vagyok.

Rendszeresen foglalkozom orvosok, orvostanhallgatók, gyógytornászok, valamint más egészségügyi és sportszakemberek oktatásával. A Semmelweis Egyetem Sportsebészeti és Rehabilitációs tanszékének adjunktusaként 5 éve oktatok. Közleményeim száma 16, 17 további közlemény társszerzője vagyok.

36 tudományos elődadás mellett 49 előadás társszerzője voltam.

2005-ben Ph.D. tudományos minősítést szereztem “Az elülső keresztszalag pótlásnál alkalmazott femoralis press-fit rögzítés biomechanikai és klinikai vizsgálata” című értekezésemmel. Középfokú angol és alapfokú német nyelvismerettel rendelkezem.

1990 óta nős vagyok.

Dr. Pavlik Attila Szakmai önéletrajz