1981. február 4-én születtem, gyermekkoromat, az iskolás és gimnazista éveimet Pakson töltöttem.

2005-ben végeztem a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán, majd a fővárosi Szent János Kórház Ortopédiai-Traumatológiai Osztályán kezdtem dolgozni. Ortopédia-traumatológia szakmában a szakorvosi képesítésemet 2012-ben szereztem meg. A szakmán belül felnőtt- és gyermekortopédia, sportsebészet, térd- és lábsebészet a fő érdeklődési területeim. Érdekelnek a különböző mozgásszervi rehabilitációs lehetőségek: a gyógytorna, fizikoterápia, a kinesio taping és a manuálterápia valamint a sportpszichológia. 2015-óta az Országos Sportegészségügyi Intézet (Sportkórház) munkatársa vagyok, sportorvosi alkalmassági és sportsebészeti területen dolgozom. 2016-ban Sportszakorvosi képesítést szereztem.

Egyetemi éveim alatt elvégeztem a TF sportmasszőri alaptanfolyamát, később Londonban és itthon is több kinesio-taping kurzuson vettem részt. Erasmus ösztöndíjjal Németországban töltöttem 1 szemesztert, rezidensként pedig Londonban dolgoztam fél évet.

2009 óta tevékenykedem az atlétikában, kezdetben az utánpótlás válogatottat kísértem el több nemzetközi versenyre, majd 2013 szeptemberétől lettem a válogatott vezető keretorvosa. 2016-ban részt vettem a Rio-i Nyári Olimpiai Játékokon.

Gyermekkorom óta hangsúlyos szerepet játszik életemben a sport. 6 éves koromban kezdtem teniszezni Pakson, melyet a sporttagozatos általános iskola 8 éve alatt, majd később a gimnáziumban is versenyszerűen űztem. Az atlétika volt a diákéveim másik meghatározó sportja, gimnazistaként Diákolimpiai döntőn is részt vehettem. Az orvosi pályára is a sportorvosi érdeklődésem hajtott.

Családomtól nagyon sok támogatást kapok. 2 gyermekem van, Tamás és Anna Blanka.

Dr. Kiss Marianna szakmai önélerajz